logo
Home
Iets over mezelf
Reizen Mexico
Healing individueel
Nieuwetijdskinderen
Spirituele avond
Contact en prijzen
Gastenboek

 

 

Helende chakra-reizen naar Yucatán in MexicoAfbeeldingsresultaat voor afbeelding mexicaanse vlag

(Atlantis-energie)

 

Ga mee met  kleine groepsreizen naar verschillende krachtplekken (ruïnes) op het schiereiland Yucatán in Mexico. Hierbij worden verschillende chakrapunten in het lichaam aangeraakt in combinatie met de verschillende plaatsen die we bezoeken en dit werkt helend voor lichaam en geest. 

 

Het zorgt voor een snellere oplossing van blokkades en transformaties van oude energie die door trauma's nog aanwezig is en die omgezet wordt in nieuwe energie die kan gaan stromen. Hierdoor kan je leven ineens een hele andere wending krijgen of kunnen er ineens verschillende inzichten naar boven komen waar je nog niet van had durven dromen! Dit werkt ook nog door naarmate je al weer thuis bent!

 

Een reis kan bijvoorbeeld ongeveer  12-14 of 16-17 dagen duren. Ligt ook aan de behoefte en tijd van de groep. Dit gebeurt op afstemming.

 

We reizen af in kleine groepjes van maximaal 6 personen zodat er ook voor iedere persoon voldoende aandacht is tijdens de reis. We reizen vanuit Amsterdam Schiphol of eventueel Brussel Zaventhem en komen aan op Cancun International Airport.

 

In tegenstelling tot een typische toeristische reis, is deze spirituele reis een diepe transformerende ervaring die doorwerkt met de kracht van de oude

Maya en ook Atlantis energieën die aanwezig zijn in het gehele Yucatán gebied.

Deze energieën zijn voornamelijk heel krachtig waar te nemen bij de ruïnes en cenotes die we bezoeken. 

 

De energieen in het Yucatán gebied zijn zo bijzonder omdat dit gebied duizenden jaren geleden ook onderdeel was van Atlantis. De hogere Atlantis trillingen die Yucatán rijk is kun je overal om je heen waarnemen. Zowel aan het strand, binnenland als bij de ruines.

Dit maakt ook dat je als vanzelf op een hoger trillingsniveau wordt gezet en je jezelf weer even kunt verbinden met de magie, levenswijzen en rituelen van zowel de Maya's als de Atlantiers. Je gaat je oude oerkrachten weer vanuit je ziel herinneren en in jezelf verankeren. Dit kan heel veel losmaken, zoals oude innerlijke (emotionele) zaken opruimen, maar ook veel vernieuwing brengen zoals nieuwe inzichten of duidelijke keuzes of richtingen die je op mag gaan.

 

Uiteraard maken we van deze reis een combinatie van relaxmomenten en spirituele momenten. Zo is er ook ruimte om te genieten van zon, zee en strand, kun je dolfijnen spotten of eventueel met dolfijnen zwemmen (wel in gevangenschap) een boottour naar een paradijselijk eiland maken, snorkelen, salsa dansen en de jungle of de sterrenhemel bekijken.

We gaan healing toepassen in de ruines of aan het strand, de leer over de chakra's en astrologie toepassen, soundhealing of bepaalde maya-cermonies/rituelen bijwonen is mogelijk en bepaalde energetische oefeningen ervaren, engelenkaarten leggen en er is tijd om souvenirs aan te schaffen.

 

De temperatuur ligt er steeds rond de dertig graden en aan de kust vindt je fantastisch witte stranden met een azuurblauwe zee. Het is mogelijk daar veel van je dromen te vervullen. Zo heb je er de prachtige, rijkbegroeide jungle, waar het overdag een overvloed van kleurrijke vlinders en vogels is, terwijl je s'avonds of nachts wordt betoverd door de rijke geuren, de krekels en de vuurvliegjes. 

Je kunt snorkelen tussen prachtig koraal en kleuren van vissen en zwemmen in cenotes (bijzonder energetische waterbronnen/grotten). Vele avonden kun je je avondeten eten onder de prachtige sterrenhemel en baden in het heldere sterrenlicht!  

  

 

De Maya-ruïnes hebben zulke bijzondere energie. Bijv. in Chitzen Itzá, Chetumal, Palenque Cobá en in Tulum heb ik bijzondere transmissies mogen ontvangen.

 

Zo is het voor jou mogelijk dat jij bijzondere transmissies mag gaan ontvangen op verschillende krachtplekken en dat er bijzondere beelden en inzichten naar je toe komen onder andere via ingevingen of via je dromen.
 

Ook bijzondere ontmoetingen horen daarbij met mensen die opeens je pad kruisen bijvoorbeeld daar nog ter plekke of als je eenmaal weer thuis bent.
 

Het is mogelijk dat de energie genezend werkt en dat er op de chakra-gebieden energie loskomt waar voor jou nog trauma's of blokkades liggen. Dit kan je zelfgenezend vermogen in werking zetten. Dit kan zelfs nog enkele weken doorwerken zodra je weer thuis bent gekomen en alle herinneringen hun plaats gaan vinden.

 

Het is de bedoeling om de mensen de kans te geven om vanuit eigen innerlijke zielskracht en harmonie versneld het huidige evolutieproces te doorleven. Het is gebleken dat door de tijd heen indien men terugkeert in Mexico en de ziel deze energieen en coderingen weer herkent, het DNA-geheugen zich versnelt en men zich de oerkracht weer gaat herinneren.

Met andere woorden meer gaan kijken naar de antwoorden die soms nog diep in jezelf liggen, oude blokkades opruimen, je vrijer voelen, energie laten stromen waardoor oude wonden helen.


Mijn verblijf daar heeft zeker nieuwe spirituele groei met zich meegebracht. Het heeft me opgeladen, geheeld en bekrachtigd met talloze nieuwe energieen en ideeën. Voor mij voelt als een oude herinnering, een thuis-gevoel; alsof ik bepaalde plekken al langer ergens van kende. Alsof er tegen me werd gezegd: "Welkom thuis. Fijn dat je terug bent." 
 

Het leven is soms zelfs mooier dan onze prachtigste dromen! 
Live the life you love!
 

Tijdens alle reizen zal ik aanwezig zijn om op de juiste momenten je datgene te kunnen aanreiken of bij je aan te mogen raken waar je ziel op dat moment behoefte aan heeft.

Alle reizen worden afgestemd en worden samengesteld naar de behoefte van de groep en trekken op het juiste moment de juiste zielsmaatjes aan.

 

De reizen kunnen bijvoorbeeld plaatsvinden in de maanden februari t/m juni of november t/m januari.

 

Er kan een keuze gemaakt worden en gewerkt worden met bouwstenen.

 

Als je bijvoorbeeld meer strand of natuur in je reis wilt en maar een aantal ruines is dit een mogelijkheid. Als je meer op doorreis wilt of juist wat meer in de buurt van 1 plek wilt blijven is dit ook mogelijk. Maar ook als je zegt ik wil juist veel ruines bezoeken en minder strand of natuur en meer bij de "locals" betrokken zijn dan is dit ook bespreekbaar. Het is jouw persoonlijke ontwikkelingsreis, dus je kunt zelf aangeven waar je interesse gebieden liggen. Ik ga er van uit dat reismaatjes met dezelfde interesses elkaar hierin aantrekken.

 

 

 

In Cancún is het mogelijk om eerst bij te komen van de reis om de dag daarna gezamenlijk  met de energie van de groep te verbinden en dan te starten met het "programma".

 

Hier een aantal bouwstenen die je zou kunnen kiezen:

 

Chitzen Itzá.

In de ochtend reizen van Cancun naar het Maya-complex van Chitzen Itzá. Chitzen Itzá prijkt op de Unesco Werelderfgoedlijst sinds 1988. Bovendien is Chichén Itzá in 2007 uitgeroepen tot één van de zeven moderne wereldwonderen. We hebben voldoende tijd om in alle rust de ruïnes, het paleis, sportvelden en voormalige woongebieden van de Mayas te bekijken. Hierbij zal ook een Engels sprekende gids ons begeleiden. Bij het Maya-complex bevindt zich ook een van de vele 'cenotes' die Yucatán rijk is. Dit zijn (deels) ondergrondse met water gevulde grotten die ondergronds grotendeels met elkaar zijn verbonden.  De Maya's geloofden dat als je er een duik in nam je gereinigd werd en beter energie kon opnemen en informatie ontvangen. In totaal telt het gebied er zo'n 3000.  

 

Merida. We reizen van Cancun richting Merida.

Het koloniale centrum van de stad Mérida heeft de bijnaam ‘de witte stad’, vanwege de vele witte gebouwen. Zoals vele koloniale steden, is ook Mérida gebouwd volgens het zogenaamde schaakbordstratenpatroon. Het Plaza Grande is omgeven door de kathedraal, het Regeringspaleis en het gemeentepaleis beide gevestigd om imposante koloniale gebouwen. Op het plein heerst er altijd een gezellige bedrijvigheid. Zoals marktkraampjes en muziek. Overnachting in hotel in Mérida.

 

Dzibilchaltún.

Vanuit Merida reizen we naar Dzibilchaltun. Stiltemoment/meditatiemoment bij het Maya-complex Dzibilchaltún en daar zwemmen in de plaatselijke cenote.

S'avonds na het eten onder het genot van een drankje bespreken we lesstof over de eerste aantal chakra's die we aanraken bij het bezoeken van de eerste plekken en bespreken we een gedeelte van de Tzolkin, Mayakalender of pakken de engelenkaarten erbij om eens te kijken wat zij je persoonlijk te vertellen hebben. Overnachting in hotel in Mérida.

 

 

Grotten Loltún en Uxmal.

We reizen vanuit Merida naar het Maya-complex chakra 2 en 3 en brengen een bezoek aan prachtige grotten (Loltún) waarin de oude Maya's hebben geleefd.  We bezoeken ook Labná en de prachtig bewaard gebleven Maya-stad Uxmal, die van 450 tot 600 na Christus zijn hoogtepunt beleefde. Je hebt uitgebreid tijd om een unieke ellipsvormige piramide en de resten van het ceremoniële centrum te bewonderen. Deze ellipsvormige piramide wordt ook wel de "piramide van de tovenaar" genoemd. Sinds 1996 staat het op de lijst van Unesco.

 

 

S'avonds ontspannen in de sfeervolle binnenstad van Mérida met plein met talloze marktkraampjes, leuke winkeltjes en restaurants. Overnachting in hotel in Mérida.

 

Boottocht Isla Mujeres, Cancun.

Ga een dagje mee aan boord van de boot die je meeneemt naar het eiland Isla Mujeres.

Op de boot krijg je gratis drankjes en het personeel zorgt voor wat animatie.

Op het eiland zelf volgt een lunch in buffetvorm en kun je snorkelen een stuk uit de kust rondom het mooie koraalrif.


Isla Holbox

Dit is nog een vrij onbekend eiland. Van oorsprong een vissersdorpje. Dit idyllische eilandje ligt in de noordelijke punt van Yucatán, gescheiden door slechts een smalle lagune vol met pelikanen, flamingo's en andere gekleurde vogelsoorten. Isla Holbox is 35 km lang en ongeveer 1,5 km breed en heeft ongeveer 1500 inwoners. De oorspronkelijke bevolking werd gevormd door Maya-indianen, die zich later vermengden met piraten. Deze afstammelingen leven nog steeds op dit eiland.

 

 Afbeeldingsresultaten voor holbox fotos

 

Persoonlijke reading/healing.

Overdag bij de Maya-complexen, maar ook savonds voor het avondeten of op het strand kunnen een aantal mensen die dit willen bijvoorbeeld een persoonlijke reading/healing ontvangen. Ook is er de mogelijkheid om foto's te readen of om engelenkaarten te leggen.

 

Chiapas/Palenque.

Een geweldige route door een prachtig berglandschap brengt ons in Chiapas de Corzo en in Palenque. Chiapas de Corzo wordt ook wel Chiapas de los Indios genoemd. Deze bijnaam kreeg het toen de Spanjaarden Chiapas verlieten en zich vestigden in Chiapas de los Españoles, het tegenwoordige San Cristóbal de las Casas.

 

Eventueel naar behoefte savonds bespreken lesstof chakra's, bespreken Tzolkin Mayakalender. Of mensen die dit willen kunnen een persoonlijke reading/healing ontvangen. Overnachting in Palenque

 

Palenque.

We rijden naar het magische Maya-complex Palenque. De tempel der Inscripties met het graf van de priesterkoning Pakal en het koninklijk complex behoren tot de grootste schoonheden van Mexico. Bij de tempel van de zon is het mogelijk (indien het niet te druk is op dat moment) om gezamenlijk op het plateau te mediteren en eventueel te bespreken welke info je mag ontvangen voor jezelf of misschien voor iemand anders. Overnachting in Palenque

 

Bezoek watervallen.

Vanuit Palenque is het mogelijk om een frisse duik te nemen in het heldere water van de stroomversnellingen bij Agua Azul en de waterval van Misol-Ha te bewonderen. Overnachting in Palenque.

 

  

Palenque - Bacalar. Een andere plek voor een bijzondere duik, is Laguna Bacalar. Dit is het op een na grootste zoetwatermeer in Mexico en ligt in een adembenemende omgeving. Bacalar dankt zijn naam aan het Maya-woord Halal wat betekent "plaats, omgeven door riet". Aan de rand van het immense meer ligt de "Cenote Azul" is een van de mooiste en indrukwekkendste van Yucatán en is zo'n 200 meter diep. Overnachting in Palenque.

 

Chetumal.  Chetumal is gelegen in het oosten van Mexico en grenst aan Belize. Chetumal is een typische grensstad met wederom ook mooie Maya-complexen om te bezichtigen namelijk Dzibanche en Oaxtankah

In Chetumal is een grote marinebasis gelegen en de stad heeft een belastingvrije zone. Hierdoor komen er veel bezoekers uit Belize en Guatemala, die de stad ook een leuke sfeer geven. Chetumal is tot drie keer toe helemaal verwoest door orkanen. Sindsdien is de stad opnieuw opgebouwd en daarmee ook explosief gegroeid.

 

Cozumel.

In totaal telt de zee rondom Cozumel 25 riffen. Cozumel is het grootste Caribische eiland van Mexico.

Het eiland wordt regelmatig bezocht door cruiseschepen, mede doordat het een belastingvrije zone is. Je kunt het eiland bereiken per vliegtuig vanuit Mexico-stad of per veerboot vanuit Playa del Carmen. In het hoogseizoen doen ook internationale vluchten het eiland Cozumel aan.

Cozumel werd rond 300 na Christus door de Maya's bewoond. In 1519 veroverden de Spanjaarden het eiland. Door een waterpokkenepidemie werd het eiland compleet onbewoond. In 1848 kreeg het eiland pas eer inwoners in de vorm van vluchtende kolonisten.

 

Cozumel is naast een duikersparadijs ook cultureel interessant. Het eiland heeft 32 archeologische vindplaatsen, waarvan San Gervasio de meest interessante is. De ruines bevatten bouwwerken van de Maya's en Tolteken en zijn dagelijks te bezoeken.

 

Tulum. Neem je zwemkleding mee want deze archeologische vindplaats ligt op een 12 meter hoge klif aan de Carabische Zee met een paradijselijk strand... Overnachting in Tulum of Playa del Carmen.

Later in de middag kan er nog gezwommen of gesnorkeld worden in de zee. Indien mogelijk kan er s'avonds misschien naar behoefte gegeten worden en eventueel muziek en dans aan het strand. Overnachting in Tulum.

 

Cenote Dos Ojos.

Dit is een van de grootste en mooiste cenote dichtbij Tulum gelegen. Waarbij het zeker de moeite waard is om eens een middagje een duik te nemen en eens rond te kijken.

 

Tulum/Playa del Carmen.

De laatste paar dagen kan er nog heerlijk relaxed worden aan het strand.

Je kunt bijvoorbeeld gaan snorkelen of met dolfijnen zwemmen. Wandelen langs het strand, met een boottocht mee of catamaran. Alles naar gelang de behoefte van de groep. Overnachting in Tulum.

 

Savonds eventueel naar behoefte gezamenlijk eten en een drankje of struinen naar souvenirs in het centrum van Playa del Carmen.

  

Voordat we vertrekken zal er een kennismaking plaatsvinden met de nodige uitleg over de reis. Dit zal een bijeenkomst zijn op locatie met t groepje wat gaat reizen zo lang ik in Nederland verblijf.

 

Mocht ik dan al in Mexico verblijven vanwege een andere reis dan zal dit via skype of per telefoon worden gehouden. Dan zal ik ook uitleg geven hoe het spirituele met de nodige cultuur en ontspanning gecombineerd gaan worden.

 

En natuurlijk zetten we dan alle praktische en huishoudelijke tips op een rijtje.

 

Maximaal aantal deelnemers is 6 personen.

 

De reissom is inclusief vliegticket, inclusief vervoer bij tours of geboekte tours en overnachtingen en een aantal dagen ontbijt en lunch ( inbegrepen bij tours) in buffetvorm. En inclusief informatie over chakra's, persoonlijke readings/healings, meditatie en kaartleggingen.

 

Indien gewenst kan ik wel een handje helpen bij het regelen van je vliegticket als je dit liever zelf zou willen boeken.

 

Exclusief entreetickets voor de Maya-complexen, veerboottickets, fooien, annuleringsverzekering, reisverzekering, eten gedurende de dag en savonds, drankjes en te boeken excursies buiten het programma, souvenirs, taxiritten enz.

 

Het is eventueel ook mogelijk in overleg als er 2 mensen zijn die alleen reizen om een kamer te delen.

 

Investering in jezelf inclusief vliegticket ligt rond (richtprijs): € 3.255,-p.p op basis van ongeveer 17 dagen (14, 16 of 21 dagen ook mogelijk)

 

Je hebt een paspoort nodig dat nog minimaal een half jaar geldig is vanaf de datum van vertrek. Visum of andere reispapieren niet nodig.

 

Is je interesse en nieuwsgierigheid gewekt en zegt je intuitie: "hier wil ik meer over weten?" Wil je deze transformatie en reis samen met een klein groepje andere zielsmaatjes en met mij aangaan?

 

Stuur dan een mailtje naar info@praktijkzonnewende.nl

 

In lak 'ech...  (Mayataal voor:  "ik ben een andere jij"....) 

 


 

 

Top